Imunoterapia alergen specifică sau cum să învingi alergiile!

Latexul
aprilie 9, 2021

Conform statisticilor, fiecare a 4-a persoană suferă de alergii. Dacă sunteți unul dintre acești oameni – nu vă descurajați! Imunoterapia alergen specifică  sau vaccinarea împotriva alergiilor vă pot ajuta să uitați de alergii.

Poți învinge alergiile!

Imunoterapia este până acum singura modalitate nu numai de a elimina manifestările neplăcute ale bolii, ci, în majoritatea cazurilor, de a scăpa complet de alergii. Acest rezultat se obține datorită introducerii în organism a unui alergen într-o concentrație ultra-scăzută, ceea ce duce treptat la o stare de insensibilitate (toleranță) la alergenul care provoacă boala.

Pentru cine este indicată Imunoterapia?

Pentru tratamentul pacienților care suferă de rinită alergică, astm bronșic ușor până la moderat, cauzat de polen, acarienii prafului de casă, epiteliul animalelor (cel mai des pisici și câini), anumite tipuri de mucegai, precum și cei care suferă de reacții alergice la veninul de himenoptere.

La ce vârstă este recomandată Imunoterapia?

Copiilor mai mari de 5 ani și adulților. Rețineți, cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât eficacitatea acestuia este mai mare.

Când se începe Imunoterapia alergen specifică?

În cazul alergiilor sezoniere (polen), este preferabilă schema pre-sezon, începând cu 12-16 săptămâni înainte de sezonul de polenizare și continuând până la sfârșitul sezonului, deoarece efectele clinice apar în 3-4 luni. În caz de alergii pe tot parcursul anului (de exemplu, acarieni), se recomandă tratamentul continuu pe tot parcursul anului.

Durata Imunoterapiei

Durata imunoterapiei alergen specifice nu a fost determinată definitiv. Cu toate acestea, durata optimă este de 3-5 ani, dar nu mai puțin de 3 ani.

În ce formă se utilizează preparatele pentru Imunoterapia alergen specifică?

Sub formă de injecții și sub formă orală în spray sau tablete sublinguale.

Ce precede Imunoterapia?

Consultul la un alergolog (examinare, anamneză, anchetare), precum și o examinare specifică (determinarea specifică a alergenilor și alte teste de laborator). Deja în stadiul de interpretare a rezultatelor testelor, medicul poate face un pronostic preliminar referitor la eficacitatea tratamentului.

Important

Imunoterapia se efectuează numai în prezența și sub supravegherea unui alergolog și doar într-o instituție specializată dotată cu tot ceea ce este necesar pentru a oferi asistență medicală de urgență (în caz de reacții adverse). După prima doză de medicament, pacientul va rămâne sub supravegherea medicului pentru aproximativ 60 de minute.

Pentru a face o programare la medicul alergolog-imunolog al Centrului Internațional de Alergologie Moleculară „ALFAllergy” pentru Imunoterapia Alergen Specifică, sunați la: (+373) 022 90 11 00.

Olesea Nicu
Olesea Nicu
Specialist alergologie pediatrică; Director ALFAllergY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *